Tidigare träffar & nyheter

Yoga & Avslappning för dig som är 10-18 år

Plats: Andrummet

16 juni 2016

klockan 18:00 till 19:30


Solveig

Prova yoga och avslappning i en härlig miljö, strax utanför Kungsgården. Om vädret tillåter är vi utomhus, annars i yogastudion ”Andrummet”.

En sommarlovsaktivitet för dig som är 10-18 år. Ingen erfarenhet av yoga krävs och det enda du behöver ha med dig är nyfikenhet och sköna mjuka kläder.

Undvik att äta en större måltid två timmar före yogan.

Ingen kostnad (!) men du måste anmäla dig, senast 13 juni. Max 8 deltagare.

Anmäl dig via mejl andrea.kalk@telia.com eller via telefon 073 – 93 283 10.

Välkommen!

Denna träff är arrangerad av Nätverket Solveig i samarbete med Sandvikens Kommun och Naturligt & Vis och är öppen för alla intresserade.

Happy happy - om konsten att njuta mera av livet

Plats: Berglunds Bageri

12 maj 2016

klockan 18:00 till 19:30


Frida StålFrida StålVilket intresse det har varit för denna föreläsning! Vid 40 anmälda fick vi till och med säga nej till några sena anmälare som inte fick plats på Berglunds Bageri i Kungsgården.

Frida Ståls inbjudan lovade en inspirerande föreläsning om att leva medvetet med humor och allvar – vilket vi också fick denna kväll.

Hon har växt upp i Storvik men har nu bott mer än halva livet i Söderhamn. Under flera år har hon jobbat med varumärke, värdskap och mindfulness.

Värdskap är konsten att få folk att känna sig välkomna. Något som är viktigt i alla relationer, inte minst mellan företag och kunder. Det handlar också om att ta vara på sina egna talanger. Och för att få nya talanger krävs det övning. Även en sådan ”enkel” sak som att sitta stilla i tre timmar är jobbigt om man inte har tränat på det. Att ha kul är också viktigt för värdskap.

Varumärke kan handla om vilken energi vi utstrålar när vi kommer in i ett rum.

Frida pratade om värdegrund. Att hitta tre-fyra ord som berättar vilka värden du står för. Hennes tre ord är nyfiken, glad och tacksam. När du lever enligt din värdegrund mår du bra. Om du själv mår bra ger du ut kärlek.

Frida frågade: Hur medveten är du om dina val? Vad gillar du? Vad ger du dina barn för upplevelser och minnen? Hur börjar du din dag och vad tänker du när du vaknar? Kvinnan som svarade att hon tänker på läppstift – som hon satte på sig det första hon gjorde – är nog ett undantag? Att göra som killen som naket och glatt ropar ”Yeah” till sin helkroppsspegel i badrummet klarar vi kanske inte men vi kanske kan le åt spegeln åtminstone?

Hur vi upplever verkligheten har med vår attityd att göra. Och attityder kan vi ändra på. Vi måste inte alltid tänka negativt om morgonen, hur vi ser ut, disken, fulla tvättkorgen och långa vägarbeten.

Våga välja! Och våga välja sådant du blir glad av!

Disciplin är inte längre ett obehagligt ord för Frida. Med hjälp av disciplin fick hon 42 haikudikter skrivna, som blev en bok i eget förlag, som blev översatta till engelska, som blev ljudböcker, som blev tolkade i foton som blev en utställning… Så Frida inspirerade oss till att göra det som är roligt – och om vi inte redan kan, behöver vi bara öva. Men ibland kan vi också behöva ta hjälp av ramar, coacher och kompisar.

Som vanligt fick Solveigs gästbok gå runt bland åhörarna och kommentarerna var översvallande positiva. Själv håller jag helt med den som skrev ”Happy, happy blev jag efter den här kvällen”!

/ Andrea Kalk

Happy happy - om konsten att njuta mera av livet

Plats: Berglunds Bageri

12 maj 2016

klockan 18:00 till 19:30


natverket solveigEn inspirerande föreläsning om att leva medvetet med humor och allvar med och av Frida Stål från Söderhamn.

Frida har under flera år jobbat med varumärke, värdskap och om konsten att välkomna sig själv. Att välkomna sitt personliga varumärke, sina talanger och sina… ja, mindre bra sidor. Med hjälp av humor, allvar och medveten närvaro lär hon oss att njuta mera av våra liv. Hon ger konkreta tips på hur vi höjer energin på våra arbetsplatser, i vår vardag och hur vi skapar egen energi till oss själva.

Frida är föreläsare, entreprenör, författare, styrelsearbetare och diplomerad Mindfulnessinstruktör. Hon har tidigare bland annat jobbat som Projektledare för Söderhamns kommuns varumärke samt som Värdskapsinspiratör. Hon är en uppskattad föreläsare som under åren fått smeknamnet ”HappyFrida”.

”Med sin drivkraft, värme och karisma inspirerar Frida. Och med sin passion, närvaro och lojalitet får hon människor att växa.”
(Your Professional Reputation)

Välkommen till en medvetandehöjande föreläsning!

Torsdag 12 maj 2016, kl 18.00-19.30
Berglunds Bageri, Sandbackagatan 3, Kungsgården
65 kr för Solveigmedlem, 165 för icke-medlem
Fika ingår. Begränsat antal platser.

Anmälan senast 9 maj till: Andréa Kalk, andrea.kalk@telia.com, 073-932 83 10.

Vår nätverksträff som vi har andra torsdagen i varje månad kl 16-17 ställer vi in eftersom vi har bokat Frida Stål som föreläsare samma dag.

Denna träff är arrangerad av Nätverket Solveig och är öppen för alla intresserade.

Föreläsningen ”Manifestera nu”

15 april 2016


Collage Mikael SäflundFredag den 15 april var det tredje gången som Mikael Säflund kom till Gävle för att under helgen hålla föreläsning,  grundkurs och gruppsessioner. Den här gången hölls den 3 timmar långa föreläsningen på Konstcentrum.

Nätverket Solveig hade köpt in 5 biljetter till föreläsningen som medlemmarna fick till rabatterat pris.

Det märktes att Mikael är skådespelare och regissör från början när han engagerat och levande berättade om att allt styrs av medvetenhet och att vi påverkar materia bara av att titta på den. Kvantfysikens teorier om att allt är ett är idag bevisat till skillnad mot naturvetenskapens föråldrade dogmer, enligt Mikael. Till exempel säger kvantfysiken ”Du skapar ditt liv” medans naturvetenskapen säger ”Du är ett offer (för bl a dina gener)”. Att vi skulle vara offer för våra gener är en lögn, ärftliga sjukdomar finns inte och smärta är en illusion. Ja, vi runt 50 åhörare fick information som säkert kunde upplevas som både upprörande och provokativ.

Mikael jämförde våra hjärnor med en hårddisk i en dator. När vi är 0-7 år har hjärnan en frekvens (Theta) där vi okritiskt tar in all information. Vi tror på allt som föräldrarna (och andra) säger till oss och styrs av detta till 98 %. Vårt undermedvetna är programmerat av andra och ligger sedan på hårddisken. Denna information – som inte är sann – innehåller även vår fysiska information.

Det är ju inget fel på en dator bara för att den innehåller tokig information (som ett datavirus). Sådan information kan raderas och sedan fungerar datorn bra igen. Och det är vad vi skulle få prova på denna kväll, att radera en fysisk smärta på mindre än 1 sekund!

Vi fick göra en övning som kallas triangulering på varandra, två och två. Tyvärr hade tiden gått allt för fort och övningen blev lite stressigt utförd allra sist på kvällen, upplevde jag. Det vore intressant att veta hur det gick för deltagarna och om deras minskade smärtupplevelser höll i sig i längden.

Inte bara fysisk smärta kan förändras och transformeras utan även emotionella och mentala tillstånd. Men då måste man gå på Mikaels kurser och grundkursen erbjuder bland annat

  • mängder med övningar och andra verktyg som alla ger omedelbar transformation
  • att du gör omedelbar transformation på andra, på dig själv och på distans
  • att du blir varse hur mänskliga begränsningar oftast är en illusion

Den som inte är redo för en stor förändring ska inte gå denna kurs, säger Mikael.

Jag tror att många av oss åhörare blev ännu mer nyfikna på ”Instant Transformation” och gick hem med huvudet fullt av nya tankar… men också att just huvudet kanske inte kan greppa allt vi varit med om…

2016-04-16
Andréa Kalk

Hälsa & Fika månadsträff

Plats: Berglunds Bageri

14 april 2016

klockan 16:00 till 17:00


Hälsa & Fika

Nästa månadsträff är alltså torsdag den 14 april 2016.

Varmt välkommen till Berglunds Bageri i Kungsgården kl. 16.00!

 

Årsmöte

Plats: Högbo Brukshotell

13 februari 2016

klockan 08:30 till 10:00


årsmöte2016
Hej Solveigmedlemmar!
 
Ännu ett solvarv har passerat och vi planerar att avsluta vårt sjunde verksamhetsår med en frukost på Högbo Brukshotell. Året har innehållit några försök till att skapa nätverksträffar men intresset för att arrangera och/eller delta har varit lågt. Det har gjort att styrelsen börjat fundera på om det är dags att lägga ner föreningen och det är en av dessa punkter vi vill diskutera på årsmötet den 13 februari. Hoppas du kan komma!
 
Du betalar inget, Nätverket Solveig bjuder på frukostbuffé,
men avbokar du senare än 11 feb så får du betala kostnaden, alltså 165 kr.
 
Anmäl dig till andrea.kalk@telia.com eller 073-93 283 10.
Säg till om du behöver specialkost.
 
Varmt välkommen!
Styrelsen

"Hälsa & Fika" - första månadsträffen

Plats: Berglunds Bageri

12 november 2015

klockan 16:00 till 17:00


Nätverket Solveig provar ett nytt sätt att träffas, för medlemmar och alla som är intresserade.

Andra torsdagen i varje månad (inte december) bjuder vi in till månadsträffar. Syftet är att fika gott och mötas i diskussioner om företagande, hälsa, friskvård och komplementärmedicin. Vi får möjlighet att knyta nya kontakter, bolla idéer med andra, komma med förslag på teman för kommande träffar och dela med oss av erfarenheter.

Denna första träff var vi tre medlemmar och en helt ny bekantskap, som var lite nyfiken på själva nätverket. Det kändes naturligt att alla berättade kortfattat om sig själva och vad vi jobbar med. Dessutom berättade vi medlemmar om Nätverket Solveig – vad som hänt tidigare år och vad som händer nu.

Det blev en trevlig stund med prat och fika – precis som vi hade hoppats att dessa enkla månadsmöten ska innehålla. Timmen gick fort… och vi ser fram emot nästa träff den 14 januari.

/Andrea Kalk

Nätverksträff Detox-wraping hos Pernillas Lya

Plats: Pernillas Lya

26 maj 2015

klockan 19:00 till 21:00


Välkommen på nätverksträff till ”Pernillas Lya” på Högbovägen 5 i Sandviken.

Du får information om och får prova den nya detoxmetoden Wraping.

Tisdag 26 maj kl 19-21.
Kostnad för medlem: 200 kr inklusive fika. Icke-medlem: 250 kr. Betalning på plats.

Anmälan till Pernilla 070-607 65 60. Mer info på: www.pernillaslya.se

Styrelsen 2015

8 april 2015


styrelse

Ett nytt verksamhetsår har startat och en ny styrelse har tillträtt. Vi tackar Erika Andersson, Susanne Bilski och Susanne Holmqvist Ruuskanen för hängivenhet och engagemang under året som gått och hälsar Pernilla Hammarberg och Anna-Karin Storm välkommen in i styrelsearbetet. Vi har en plats kvar att tillsätta så vill du vara med i hör av dig till någon i styrelsen.

Solveigs styrelse 2015
Ordförande: Pernilla Hammarberg
Sekreterare: Kia Enbarr
Kassör: Andréa Kalk
Ledamot: Anna-Karin Storm
Ledamot: Vakant

Studiebesök hos Söders Källa

3 november 2014


Den 3 november var vi 8 personer som träffades på Söders Källa i Gävle. Vi började med lunch i deras restaurang och valde olika rätter från den spännande menyn. Restaurangen erbjuder rätter både med och utan kött och har alltid en raw food-rätt. Råvarorna är ekologiska så långt det är möjligt.

Hela Söders Källa, som kallar sig för kultur- och hälsocenter, har en ekologisk profil. De är t ex den enda restaurangen i Sverige som tillhandahåller enbart ekologiska öl- och vinsorter! Deras mål är att erbjuda vägar till bättre hälsa och mer glädje för alla.

Grundaren Anette Svedinger-Ericsson visade oss runt i det stora huset. Här finns små och stora lokaler, i tre våningar, för olika verksamheter som yoga, behandlingar, träningspass, konserter, föreläsningar mm. Utrymmena hyrs ut till fasta eller tillfälliga arrangörer. Den största lokalen kan ta emot upp till 350 personer och där anordnas olika evenemang för allmänheten och slutna sällskap.

Anette berättade om vilken resa det har varit att få till detta hus. En resa kantad av många bakslag och problem men hon verkar vara en eldsjäl som inte ger upp i första taget. Att omge sig med duktiga medarbetare är en viktig pusselbit. Söders Källa är en dröm som blivit verklighet men Anette känner sig inte klar med projektet.

”Huset är under ständig utveckling och jag hoppas att alla sorters människor kommer hit för att hitta sitt sätt att må bra”, avslutar Anette.

1 2 3 4 5 6 7